שבוע טוב חברים, אז מה היה לנו השבוע?
בארה"ב: שבוע המסחר האחרון של השנה הסתיים, כאשר לא התפרסמו נתוני מאקרו מהותיים ושבוע המסחר היה מקוצר. לסיכום שנתי, שנת 2017 הייתה שנה נוספת שבה מדדי המניות בארה"ב עלו בשיעור משמעותי יחד עם החלשות הדולר וזאת בזמן שהתשואות על האגח הממשלתי סגרו כמעט באותו מקום. זאת כמובן סוג של אנומליה, אך יתכן והמטבעות הוירטואלים משנים/סופגים חלק מתנועות המט"ח בעולם ובכך משנים את הראייה הנורמלית שהכרנו עד כו(מבחינת מאקרו).
זירה המקומית:
בנק דיסקונט הודיע שהוא חוזר לחלק השבוע דיבידנד ובכך כל הבנקים הגדולים בישראל חזרו לחלק דיבידנד.
הדולר שקל ירד השבוע לשפל שנתי חדש ובכך גרם לבנק ישראל להתערב במסחר, כמובן שזה לא עזר יותר מידי, ככל הנראה המשק ממשיך להיות מוצף בדולרים לאור צפי ליצוא אנרגיה, והמשך יצוא שירותים בכמות משמעותית.
שוק האגח הקוצרני בארץ עשוי להיות במצב קיצון, כאשר 87% מהאגחים הנסחרים במדד התל בונד 60 נמצאים בתשואה נטו הנמוכה מ-1%, כאשר התשואות המקבילות לחברות ענק עומדות על פי שתיים ואף שלוש תלוי במח"מ(בהתאם לetf מקבילים בארה"ב).
לסיכום שבועי:
מדד המעוף עלה השבוע 1.72%, תעודת הסלSPY על מדד האס.אנד.פי 500 ירד 0.24%.
נתון מעניין שאני מציין מידי שנה, זה את זה שהשוק לא בהכרח ירד בינואר לאחר תום השנה ובטח שפחות סביר במגמה עולה בשווקי המניות, לרוב מדדי המניות ממשיכים לעלות בינואר כאשר ישנה מגמה עולה. אך שוב כמובן שאין לדעת מה יהיה. מחזורי המסחר במדדים היו נמוכים מאוד בשנת 2017 בהשוואה לשנים הקודמת. מכפילי הרווח במהלך שנת 2017 הגיעו לפיקים שלא נראו כמה שנים, אך עדיין רחוקים, אומנם לא בהרבה מבועת הדוט קום. בשנת 2018 הפד צפוי להמשיך להד את הגישה מונטרית ובכך ההתקדמות הכלכלית בעולם תהיה חשובה יותר מבחינת שווקי המניות, לכן זה נתון שכדאי להשים אליו לב לקראת השנה החדשה.
לינקים שימושיים בתקופת הדוחות.
ארה"ב: תאריכי דוחות לפי סימול.
ישראל : תאריכי דוחות.
נתונים צפויים:
בישראל:
יום ראשון – התמ"ג בחישוב שנתי(רבעוני).
בארה"ב:
יום שני – חג מולד(חופשה).
יום רביעי –מדד ISM במגזר היצור.
יום חמישי – נתוני תעסוקה.
יום שישי – נתוני תעסוקה.