שבוע טוב חברים, אז מה היה לנו השבוע?
בארה"ב: הציפיות לעליית הריבית ב-2019 ממשיכות לרדת, הסיבה העיקרית לדעתי היא הצפי לירידה באינפלציה ובצמיחה בעקבות התרסקות מחיר הנפט. ראוי לציין שמרווחי הזיקוק עדיין נמוכים, כך שיתכן שהירידה מגובה הפעם בירידה בביקוש. הסיבה המשנית, היא ירידה בצפיות לצמיחה הגלובאלית ע"י גופים שהצגתי בעבר (הבנק העולמי ו-OCED) שכבר הורידו תחזיות צמיחה ל-2019 ו-2020, וכעת גוף נוסף מנמיך תחזיות בשיעורים דומים.
הצמיחה ברווח למניה ברבעון השלישי צפוי לעלות מעל הממוצע של השנים האחרונות, כאשר ההכנסות צמחו בשיעור נמוך יותר לעומת שנה שעברה. וזאת כאשר המכפיל הצפוי ב-SP500 נמצא באזור ה-17 הרמה הנמוכה ביותר בשנתיים האחרונות. ככל הנראה השוק מתמחר פיק ברמת התוצאות הכספיות.
בישראל: קליל דיווחה השבוע על תוצאות הרבעון השלישי אשר הציגו ירידה בכלל הפרמטרים התפעולים והכלכליים, כתוצאה מכך המנייה הגיבה בירידה של כ-5.6%. שוב שוק ההון הישראלי איבד מהיעילות שלו, שכן זה היה כל כך צפוי לאור הנתונים הכלכליים שפורסמו. כמו כן, התייחסתי לצפי הנ"ל בשבוע העבר.
שרי הריסון מכרה את מרבית אחזקתה ואף את גרעין השליטה בבנק הפועלים במחיר הנמוך מהמחיר בשוק ב-6%, כתוצאה מכך מניית פועלים ירדה ב-5.6% ביום שלאחר המכירה, ואף גררה את כלל המדד לירידה של כ-3%. לאורך השנתיים האחרונות ראינו את בעלי השליטה בבנקים מדללים/מוכרים שליטה, למרות זאת מדובר באחת התקופות הטובות בהיסטוריה של המדד לכן סביר שהמכירות נעשו כתוצאה ממגבלות רגולטוריות חדשות ולא מרצון להקטין חשיפה לענף.
לסיכום שבועי:
מדד המעוף ירד כ-1.67%, תעודת הסלSPY על מדד האס.אנד.פי 500 ירדה כ-3.83%.
השווקים המשיכו לרדת גם בשבוע של חג ההודיה ובלאק פריידי יחד עם מניות הקמעונאות און ליין שתעודות הסל שעוקבת אחר הענף הציגה ירידה של כ-3.3% והנאסדק שהחל השבוע מגמה יורדת ברמה הטכנית. כל אלה לא מעידים על תקופה בעלת אופטימיות גדולה בשווקים ולכן מצריכים זהירות גבוהה.
נקודה נוספת שראוי לציין, שבתקופות כאלה יהיו הרבה דעות וציפיות שונות מבנקים מרכזיים לפעול בכל מיני צורות, לכן בנוסף על אי הוודאות צפוי גם בלבול גדול בקרב המשקעים. כמו כן, השווקים עדיין לא במצב של מפולת או פאניקה קיצונית, אך עדיין ככל שעוברים השבועות יותר ויותר סממנים מצביעים על כיוון מסוים, לכן זהירות גבוהה נראית חיונית בזמן הנוכחי.
לינקים שימושיים בתקופת הדוחות.
ארה"ב: תאריכי דוחות לפי סימול.
ישראל : תאריכי דוחות.
נתונים צפויים:
בישראל:
יום שני – החלטת ריבית.
יום חמישי – שיעור אבטלה רבעוני.
בארה"ב:
יום שלישי – מדד אמון הצרכן של CB.
יום רביעי – תמ"ג (רבעוני) ושיעור האינפלציה, מכירת בתים חדשים, מלאי נפט ונאום של יו"ר הפד.
יום חמישי – מכירת בתים בהמתנה, ופרסום פרוטוקול הפד.