שבוע טוב חברים, אז מה היה לנו השבוע?
בארה"ב: נתחיל עם מלחמת הסחר, גם השבוע טראמפ העלה את המכסים ואף איים שימשיך לעלות. נראה שווקי המניות הפסיקו להגיב לנושא בפאניקה וזה הגיוני לגמרי – כפי שצוין בעבר כאשר "מלחמת הסחר" החלה, היקף הסחר של סין אל מול ארה"ב הוא קטן מאוד ביחס למדינות אסיה ולכן לנושא המכסים הללו אין אימפקט גלובלי, אלא יותר פוליטי כפי שהודגש בסקירות קודמות.
יו"ר הפד פאוול, אמר השבוע שצריך לבצע העלאות ריבית נוספות ובכך הוא ממשיך את הפסיכולוגית הדיבורים ששגנ'ט וברננקי החלו על מנת לצנן את העלייה באינפלציה. להערכתי הריבית לא תעלה מעל 2.5% בזמן שהריבית בגוש האירו עומדת על מתחת ל-1%, זה פשוט לא סביר בהתבסס על שוק המטח, האגח והאינפלציה הצפויה בארה"ב שלא משתוללת והדולר אשר מתחזק מהסיבות הנכונות(צמיחה) לכן, עליית ריבית קיצונית ל-2.5% לא סבירה כרגע.
באירופה: המשך המעקב אחר תשואת החוב של מדינות אירופה – תשואת החוב לאגח 10 שנים באיטליה וספרד עלו מעט השבוע, כאשר התיקון לעלייה השבועית התרחש בסוף השבוע. מנגד תשואות החוב של יוון ירדה לא מעט ובכך מעידה על הקטנה בחששות שעלו בשבוע שעבר בעקבות ההצהרות של נשיא הECB.
בזירה המקומית:
שופרסל – דסק"ש מכרה השבוע את השליטה בחברה וידדה לאחזקה של כ-33% ובכך הפכה את שופרסל לחברה ללא גרעין שליטה. מכירה זו גרמה לירידת מחיר המנייה ל-2200 אג', כמעט עד למחיר העסקה. להערכתי במידה ולא נראה התאוששות מסוימת במחיר המנייה זה לא יבשר טובות להמשך המגמה בשופרסל. לרוב הירידה במחיר במנייה לאחר עסקאות כאלה היא קטנה בהשוואה להנחה שניתנת, והעבודה שלא התרחשה התאוששות עדיין אינה מוסיפה כלל.
התוצר עלה ברבעון הראשון של 2018 בכ-4.5% בהשוואה לעלייה של 4.2% באומדן הקודם.
הדולר/שקל כשל השבוע בפריצת 3.6, כאשר הוא מגיב בירידה חזקה יותר בהשוואה לדולר אינדקס. בהמשך לאמור לעיל, עדיין לא נראתה התאוששות משמעותית בשקל ביחס לאגח הממשלתי השקלי וזאת למרות נתון הצמיחה הגבוהה יותר, לכן סביר להניח שהשוק פשוט ציפה לנתוני תוצר גבוהה יותר בהרבה.
לסיכום שבועי:
מדד המעוף ירד 0.89%, תעודת הסלSPY על מדד האס.אנד.פי 500 ירד 0.86%.
השווקים ממשיכים לייחס חשיבות נמוכה למלחמת הסחר. להערכתי הפוקוס ימשיך להיות על אגח הבעייתיים בגוש האירו, שעשויים להסתחרר במידה והצמיחה הריאלית תאט בגוש, לאור הצפי שה-ECB לא ירכוש יותר אגחים בעתיד.
לינקים שימושיים בתקופת הדוחות.
ארה"ב: תאריכי דוחות לפי סימול.
ישראל : תאריכי דוחות.
נתונים צפויים:
בארה"ב:
יום שני – מכירת בתים חדשים.
יום שלישי – מדד אמון הצרכן של CB.
יום רביעי – הזמנת מוצרים בר קיימא, מכירת בתים בהמתנה, מלאי נפט.
יום חמישי – תמ"ג(רבעוני).
בברכה,
אייל אמזלג