שבוע טוב חברים, אז מה היה לנו השבוע?
בעולם: השבוע לא מעט מדדי מניות קבעו שיאים חדשים כאשר העולם נכנס לשנה התשיעית מאז המשבר האחרון,
למשל – SP500,MSCI WORLD, RUSELL 2000,NASDAQ COMPOSITE.
דראגי נאם השבוע לאחר הכרזת הריבית בגוש האירו, בנאום דארגי הציג את טענתו בצורה דיי נחרצת בנוגע לרכישות בכך שטען שאם יצטרך הוא יגדיל אותם, למרות זאת ככל הנראה השוק יחס חשיבות גבוהה יותר לתאריך שבו יתחיל צמצום הרכישות(דצמבר השנה). כתוצאה מכך היורו המשיך בהתחזקות שלו אל מול הדולר.
זירה המקומית:
מועד חלוקת הדיבידנד השנתי של בזק מתקרב, וכעת שחלק מחברי הדירקטוריון נמצאים תחת חקירה יש הסבורים שמועד החלוקה ידחה ואף מדיניות הדיבידנד שקיימת היום תשתנה במידה וההנהלה אכן תוחלף לאור הפרשיות.
השבוע פורסמה הקריאה השנייה לתמ"ג של הרבעון הראשון לשנת 2017, הקריאה הנוכחית הציגה צמיחה גבוהה יותר ברמה של 1.4% לעומת 1.2% בקריאה הקודמת, כאשר מתרחשת ירידה בצריכה הפרטית לעומת עלייה בייצוא ובהוצאה הציבורית.
השקל החל להיחלש בשלושה שבועות האחרונים בצורה משמעותית כאשר הדולר/שקל והיורו/שקל עומדים כיום על 3.569 ו-4.162 לעומת 3.482 ו-3.972 בהתאמה. יש הטוענים שזה בעקבות המצב הנוכחי בממשלה לאור העובדה שראש הממשלה נמצא מעורב בהמון פרשיות לטענת התקשורת. אך הטענה הנ"ל חסרת כל הגיון שהרי האגח הממשלתי לא הגיב כלל ואף הגיב הפוך(בעליות).
להערכתי התנועה הנ"ל היא בעקבות סגירת שורטים מאסיבית של גוף אחד או יותר בשקל, כאשר ניתן לראות זאת במסחר בשקל(בכלל החזיתות) בתקופה האחרונה.
לסיכום שבועי:
מדד המעוף עלה השבוע 0.14%, תעודת הסלSPY על מדד האס.אנד.פי 500 עלתה 0.54%.
שבוע עמוס אירועים מהותיים בארה"ב לפנינו, כאשר הדולר נמצא במהלך מתמשך כלפי מטה והרפורמות של טראמפ לא מתקדמות לשום מקום. הכרזת הריבית ובעיקר הנאום שיגיע לאחר ההכרזה אמורים להשפיע על הדולר בצורה משמעותית לאור החולשה היחסית שלו אל מול האירו לאחר הנאום של דראגי. בשישי יתפרסם התמ"ג והאינפלציה כאשר נתון חלש עלול להשפיע בקיצוניות נוספת על שוק המט"ח. לסיכום, נדרשת זהירות רבה בשבוע הקרוב במיוחד לסוחרי המט"ח והסחורות.
לינקים שימושיים בתקופת הדוחות.
ארה"ב: תאריכי דוחות לפי סימול.
ישראל : תאריכי דוחות.
נתונים צפויים:
בישראל:
יום חמישי – שיעור האבטלה(רבעוני).
בארה"ב:
יום שני – מכירת בתים קיימים.
יום שלישי – מדד אמון הצרכן של CB.
יום רביעי – מלאי נפט, מכירת בתים חדשים, החלטת ריבית.
יום חמישי – הזמנת מוצרים בר קיימא.
יום שישי – תמ"ג(רבעוני) ואינפלציה.