שבוע טוב חברים, אז מה היה לנו השבוע?
בארה"ב: הדוחות הטובים בוולסטריט הם תוצאה של הגדלת השקעות ע"י החברות לצרכי הטבות מס שטראמפ דאג לתת לחברות האמריקאיות, שמטרתן העיקרית היא לעודד צמיחה במשק האמריקאית ע"י השקעות. לעומת זאת מדדי הLEI(Leading index) שנגזרים מנתוני מקארו כלכלים, עדיין לא הציגו קפיצה משמעותי שצפויה להגיע כתוצאה מאותן השקעות. לכן ניתן להניח שהצמיחה שצפויה להגיע מהשקעות הללו עדיין לא הגיעה לנתוני התמ"ג, ובכך יתכן ואינפלציה מתומחרת מעט גבוהה מאשר היא תהיה בפועל(מכוון שההשקעות עדיין לא תורגמו לצמיחה).
טראמפ ממשיך לעשות את הלא-יאמן כאשר סין הודיעה שהיא מוכנה לבוא לקראת ארה"ב ולצמצם כ-200 מיליארד דולר מגרעון אל מול ארה"ב, כאשר הגרעון ב-2017 היה כ-375 מיליארד דולר.
בזירה המקומית:
הדולר/שקל נתמך השבוע על אזור 3.55 כפי שציינתי שעשוי לקרות בשבוע שעבר, אך החולשה בהשוואה לדולר אינדקס נשארה גם השבוע.
שוק הדיור – אינרום דיווחה השבוע על התוצאות של רבעון 1 של 2018, כאשר בדוחות הודגש שהאטה בשוק הדיור החלה להיות מורגשת. להערכתי אינרום היא ברומטר משמעותי לשוק הדיור בישראל, וכאשר קונצרן משמעותית כמו אירנום מעיד על כך שישנה האטה בבנייה יש לייחס לכך חשיבות על כלל שוק הדיור בישראל.
לסיכום שבועי:
מדד המעוף עלה השבוע 3%, תעודת הסלSPY על מדד האס.אנד.פי 500 ירדה 0.55%.
התשואות על האגח הממשלתי של ארה"ב ל-10 שנים הגיעו לשיא של 7 שנים ובכך הטרייד של לונג פיננסים ושורט מניות מוטות דיבידנד ונדל"ן הלך יפה השנה. להערכתי הטרייד הזה קרוב למיצוי כבר בשנה הנוכחית, מכוון שהריבית הצפויה בארה"ב לעד סוף השנה היא 2.5% והאינפלציה הצפויה ל-10 שנים עומדת על 2.2% כאשר קצב הצמיחה בארה"ב גבוה יחסית ואף צפוי להיות גבוה יותר. חשוב לציין שהמשך עליות בתשואות סביר שיגרום להתחזקות מהירה יותר בדולר מאשר ראינו עד כה לאור הסיבות שצוינו קודם לכן, וזה כבר לא יהיה חיובי לשוק המניות.
לינקים שימושיים בתקופת הדוחות.
ארה"ב: תאריכי דוחות לפי סימול.
ישראל : תאריכי דוחות.
נתונים צפויים:
בארה"ב:
יום רביעי – מכירות בתים חדשים, מלאי נפט.
יום חמישי – מכירות בתים קיימים.
יום שישי – נאום של יו"ר הפד, הזמנת מוצרים ברי קיימא.
בברכה,
אייל אמזלג
הסקירה נכתבה באדיבות FXGRAPH תוכנה לניתוח טכני!