שבוע טוב חברים, אז מה היה לנו השבוע?
בארה"ב: השווקים החלו להגיב לרמת הסיכון המתאפיינת בשוק החוב ובשאר מדדי המניות בעולם שנמצאים כבר תקופה במגמה יורדת. להערכתי מה שייצר את הטריגר הנוסף הוא בדיוק הנושא שכתבתי שחשוב להשים עליו דגש והוא ציפיות הצמיחה העולמית שספגו ירידה נוספת, הפעם מ-OECD.
טראפ לא אוהב ירידות – ביום חמישי בשיא הירידות ואף בסמוך לרמות תמיכה בכלל המדדים טראמפ צייץ שהוא מוכן להיפגש עם הסינים להמשך דיונים בנושא מלחמת המסחר בחודש הבא ומקביל טען שהפד הרים את הריבית מהר מידי. כתוצאה מכך התשואות ירדו ומדד הנאסדק הגיב בעלייה של מעל 2%.
בישראל: השוק המקומי הציג השבוע חוזק מרשים בהשוואה למדדים בארה"ב ובכלל לעולם בתקופה האחרונה. בנוסף, ניתן לראות שהמחזורים לאט לאט עולים חזרה לטווח התחתון של הנורמה. בנוסף שוק האגח הקונרצני והממשלתי בישראל גם מציגים חוזק לאחרונה. להערכתי החוזק היחסי נובע בעיקר בעקבות השקל החזק.
האם החוזק של השקל מוצדק? אני מחזיק בדעה שלא, ושישנם כמה דברים שהשקל לא מתמחר כרגע וזאת בעקבות זה שהם עדיין רחוקים מלצאת לפועל, אך הם עדיין יכולים פתאום להפתיע במקרי קיצון שלא בהכרח ינבעו מישראל. הסיכון העיקרי הוא חוב שרובו נמצא בשוק הנדלן והרכב וזאת במקביל לשוק תעסוקה שנמצא כבר תקופה ארוכה מאוד בתעסוקה מלאה באינפלציה נמוכה.
לסיכום שבועי:
מדד המעוף ירד 2.95%, תעודת הסלSPY על מדד האס.אנד.פי 500 ירדה 4%.
שבוע המסחר התאפיין בירידות שערים במדדי המניות, כאשר רמת הסיכון המשיכה לעלות משבוע שעבר ואף נחשבת גבוה מאוד להערכתי. כאשר המצב הנ"ל מגיע בד"כ אני מציין שניתן להסתכל על רמת סיכון גבוהה משני כיוונים, כאשר אחד בוגר יותר והשני אמיץ יותר. אתחיל אם הבוגר, רמת סיכון גבוהה היא עובדה קיימת שמאופיינת בתנודתיות גבוהה ומחזורים גבוהים שמעידים על אי ודאות ועל אפשרות למגמה יורדת. במצב הנ"ל רצוי להבין שהשוק מסוכן ועדיף להימנע מגמתית עד שהשוק יירגע, אם בכלל. הכיוון השני, אם רמת הסיכון גבוהה אז כנראה שמפה היא תרד, ובכך זה יותר הזדמנות מאשר סכנה. לסיכום מדובר בשני גישות שונות, כאשר אחת מהן מסוכנות יותר. מעבר לכך חשוב לציין ששוק המניות נכנס לעונת דוחות ועונת דוחות עשויה להוסיף רובד נוסף של סיכון, אך בהסתכלות אופטימית עונת דוחות טובה יכולה כמו הקודמת יכולה להיות מאוד חיובית לשווקי המניות גם ברמת סיכון גבוהה.
לינקים שימושיים בתקופת הדוחות.
ארה"ב: תאריכי דוחות לפי סימול.
ישראל : תאריכי דוחות.
נתונים צפויים:
בישראל:
יום שני – מדד המחירים לצרכן.
יום שלישי – תמ"ג(רבעוני).
בארה"ב:
יום שני – מכירות קמעונאיות.
יום שלישי – סקר מחזור משרות פתוחות.
יום רביעי – אישורי בנייה, מלאי נפט ופרוטוקול פגישת הפד.
יום חמישי – מדד הייצור של פילדלפיה.
יום שישי – מכירות בתים קיימים.