שבוע טוב חברים, אז מה היה לנו השבוע?
בארה"ב: מדדי המניות המשיכו גם השבוע לשיאים חדשים, כאשר ברקע לשיאים מגיעים נתונים כלכליים יחסית חזקים לאור המכירות של תקופת החגים שככל הנראה הייתה מוצלחת. היואן התחזק השבוע בצורה משמעותית אל מול הדולר, ולהערכתי הוא הגרום העיקרי להתרסקות הדולר השבוע. יתכן שהתחזקות של היואן נובעת בעקבות מידע שהופץ על כך שסין תתחיל למכור אג"ח אמריקאים, אך לאחר מכן היא דחתה הטענה וטענה שהם פשוט ירכשו פחות(היואן המשיך להתחזק לאחר מכן).
זירה המקומית:
בהקשר לתקציב הממשלה, ראש הממשלה התבטא השבוע בנוגע להפחתת מיסים נוספת מאשר זאת הצפויה, וזאת לאור הפחתת המיסים בארה"ב. לחברות הישראליות מדובר בחדשות טובות וזאת במיוחד לקטנות/בינוניות.
בנק ישראל הכריז השבוע על כך שהריבית נשארת ברמתה הנוכחית (0.1%), כאשר הצפי הוא שהריבית תישאר ברמה זו עד לרבעון הרביעי של השנה הנוכחית. בנוסף, בנק ישראל פרסם את תחזית הצמיחה ל-2018 ו2019, הצמיחה צפויה להיות 3.4% ו-3.5% בהתאמה.
לסיכום שבועי:
מדד המעוף ירד השבוע 0.28%, תעודת הסל SPY על מדד האס.אנד.פי 500 עלה 1.65%.
הדולר/שקל ממשיך להידרדר בחדות כלפי מטה, כאשר נשברה רמת התמיכה ב3.40 ובכך הוא שבר את שפל של שנת 2014, מעט לאחר שהפד החל לצמצם את הרכישות. הדולר אינדקס בעולם חזק משמעותית מהדולר שקל אך גם הוא מראה סימני חולשה.
המניות שמוטות סוחרות נמצאות בראלי כבר מזה כחודש, ככל הנראה הורדת המס והצפי לעלייה באינפלציה (שתוביל לעלייה במחיר המכירה) יצרה ביקוש חזק למניות הללו. חשוב לזכור שבלוח הזמן מתקרבים לדיווחים על התוצאות השנתיות, לכן ראוי לנקוט בזהירות כל שהיא לקראת הדוחות במיוחד בסקטורים הללו.
לינקים שימושיים בתקופת הדוחות.
ארה"ב: תאריכי דוחות לפי סימול.
ישראל : תאריכי דוחות.
נתונים צפויים:
בישראל:
יום שני – מדד המחירים לצרכן.
בארה"ב:
יום שלישי – תמ"ג רבעוני בחישוב שנתי.
יום חמישי – אישורי בנייה, מדד הייצור – הפד של פילדלפיה, מלאי נפט.