שבוע טוב חברים יקרים, אז מה היה לנו השבוע?
בארה"ב: שבוע שקט ודל נתונים כלכליים, אך עדיין טראמפ דאג לפמפם את התקשורת בכך שהצהיר שהוא הולך להוריד מיסים לחברות אמריקאיות בצורה דרסטית. כתוצאה מכך התעשיות האמריקאיות כמו תעשיית הברזל עלו בחדות, סקטור החומרים בכללותו עשוי ליהנות מירידת מס החברות בארה"ב.
בעולם: החוב היווני מתחיל שוב לתפוס כותרות, כאשר תאריך תשלום הקופון על החוב היווני מתקרב(אפריל ויולי) וכמובן שאין ליוון כסף לשלם, שוב. ב-20 לחודש תהיה פגישה של שרי האוצר בגוש האירו, בה הם ידונו בנושא. האם יחלצו את יוון בפעם השלישית? זה נהיה כבר מגוחך, אבל חובה לעקוב אחר המתרחש בנושא יוון, מכוון שהחוב הולך וגדל מחילוץ לחילוץ וכך גם ההשפעה שלו על כלל הגוש האירו, בהיבט הכלכלי וגם המדיני.
למרות החשש שארה"ב תנתק את החברות שלה מהתעשייה הסינית בעקבות טראמפ, השבוע נוצר קשר ראשון בין הנשיא החדש למנהיגים הסינים, יהיה מעניין לעקוב אחר הנושא לאור ההתבטאויות של טראמפ על כך שהוא רוצה להחזיר את התעשייה חזרה לארה"ב ובכך להוציא אותה מהמזרח.
זירה המקומית:
ביום חמישי האחרון התרחש האירוע הגדול ביותר שהיה בבורסה המקומית בעשור האחרון. עדכון המדדים היה מהלך שמרבית הגופים המוסדיים התכוננו אליו למעלה משנה ולכן כל חישובי ההיצע והביקושים ברגע האמת לא היו שווים הרבה ואף לא מעט מניות הגיבו בדיוק הפוך, למשל מנייה אשר הייתה צפויה לקבל היצעים ענקיים כמו פועלים סגרה בעלייה בשלב הנעילה של העדכון.
ביום שלאחר העדכון אני חושב שאפשרי לקחת צעד אחורה מהשוק ואף מהסתכלות על הגרפים של המדדים מכוון שמרביתם שונים לגמרי, כאשר מדד ת"א 90 וSME 60(במקום יתר 50) השתנו הכי הרבה כתוצאה מעדכון המדדים. אני מעריך שרק בעוד כשבוע-שבועיים נוכל לנתח את המדדים החדשים בצורה מהימנה יותר.
השבוע מניית בזן עלתה ב-9.5%, כאשר במהלך השבוע סיבת עלייה היית תעלומה וזאת לאור הודעות לא מעודדות שפורסמו ברצף הבא: חברת פטרוכימיים מוכרת 175 מיליון שקל במניות בזן בכדי לפרוע חוב, ויום לאחר מכן פורסם שביהמ"ש הוציא צו סגירה למיכל האמוניה במפרץ חיפה.
ולמרות רצף ההודעות הנ"ל המנייה עלתה לא מעט. רק ביום חמישי נודע לכלל הציבור שיתכן שהחברה לישראל, הציעה לטדי שגיא לרכוש את האחזקה שלה בבזן. בינתיים החברה לישראל מכחישה את הסיפור.
אך כנראה שהשוק כן מאמין לסיפור, וזאת לאור העלייה החדה במחיר המנייה השבוע. בכל אופן רצף האירועים דיי מוזר בהקשר לתגובת המנייה.
לסיכום שבועי:
מדד המעוף עלה השבוע 0.26%, מדד האס.אנד.פי 500 עלה 0.81%.
שבירת השיאים במדדי ארה"ב המשיכה שבוע נוסף, כאשר בישראל מרבית המדדים ממשיכים להישאר מאחור. לאחר עדכון המדדים הגדול בישראל יתכן ונראה את המניות שעלו בעקבות העדכון מתממשות, כאשר רובן נמצאות בת"א 90, וזאת בגלל תמחור יתר של הביקושים. מנגד, יתכן שת"א 35 דווקא יעלה מכוון שמרבית המניות הנכנסות והנשארות במדד ספגו היצעים, וכעת המדד עשוי להשתחרר מהנטל של העדכון.
לינקים שימושיים בתקופת הדוחות.
ארה"ב: תאריכי דוחות לפי סימול.
מאז שהבורסה עברה למערכת מאיה חדשה אין לינק מוסדר לבדיקת תאריכי דיווח, לכן יש לבחון כל חברה בנפרד ע"י פרסומי העבר או ע"י עדכון תאריכי הדיווח שהחלו כבר להתפרסם ע"י החברות כהודעת מתפרצת במאיה.
נתונים צפויים:
ישראל:
יום רביעי – מדד המחירים לצרכן.
בארה"ב:
יום שלישי – מדד המחירים ליצרן ונאום של ג'נט ילן.
יום רביעי – מלאי נפט, מכירות קמעונאיות.
יום חמישי – מדד היצור(פילדלפיה).
בברכת מסחר פורה,
אייל אמזלג
הסקירה נכתבה באדיבות FXGRPAH התכונה הטובה ביותר לניתוח טכני.
ס