שבוע טוב חברים, אז מה היה לנו השבוע?
בארה"ב: נתוני התעסוקה שפורסמו בשישי היו מעל הצפי, ובכך סיפקו תמיכה נוספת בשווקים לקראת עליית הריבית. תוכנית הפחתת המיסים של טראמפ יחד עם הצפי לעליית הריבית בארה"ב מחזקים את הדולר, וזאת בזמן שהפד צריך לדאוג שהדולר לא יתחזק יותר מידי בכדי לראות אינפלציה לאחר הפסקת התמיכה בשווקים. בנוסף מדובר בשתי השפעות שיוצרות עדיפות לחברות אמריקאיות קטנות שלא ממומנות באשראי קצר במידה והתשואות על האגח הממשלתי יעלות(כפי שהתרחש כאשר טראמפ נבחר).
זירה המקומית:
הדולר/שקל עלה השבוע מאזור 3.48 בדומה לדולר בעולם, לאור הורדת המיסים בארה"ב שצפויה לחזק את הדולר. בנוסף בחודש הקרוב הריבית בארה"ב צפויה לעלות, כך שפער הריביות אמור ליצור לחץ נוסף על השקל. יהיה מעניין לעקוב ולבחון האם השקל ימשיך להיות חזק בצורה כל כך חריגה.
המדדים בישראל ממשיכים בחולשה היחסית שלהם בהשוואה לשאר העולם, כאשר מלבד ת"א 90 ות"א 125 שאר מדדי שווי שוק(יתר 60, ת"א 35) ככל הנראה יסגרו את השנה בתשואה שלילית או קרובה לכך. בנוסף, המכפיל הממוצע של מניות ת"א 90 נמוך שנה נוספת מזה של הsp500.
לסיכום שבועי:
מדד המעוף ירד השבוע 0.66%, תעודת הסלSPY על מדד האס.אנד.פי 500 עלתה 0.4%.
בשבוע הבא תהיה הכרזת ריבית בארה"ב, כאשר העלית הריבית מתומחרת עמוק בשווקים, לכן לא צפוי שיתרחש שינוי משמעותי לאחר מכן.
מזה כבר כשני שבועות שהשוק מעדיף מניות ערך ולא מניות צמיחה בזמן שהתשואות על האגח ממשלתי יורדות ולא עולות. בפעם שעברה שזה קרה לקח בערך כחודש למניות הטכנולוגיה לסגור את הפער, אולי הפעם זה יהיה מהר? במידה והתשואות יעלו סביר שהחלושה במניות הטכנולוגיה תמשך. בנוסף החוזק בדולר אינדקס צפוי להחליש את הסחורות ואף את מניות טכנולוגיה, אך אולי גם זה רק מאורע זמני.
לינקים שימושיים בתקופת הדוחות.
ארה"ב: תאריכי דוחות לפי סימול.
ישראל : תאריכי דוחות.
נתונים צפויים:
ישראל:
יום שישי – מדד המחירים לצרכן.
בארה"ב:
יום שני – סקר מחזור משרות פתוחות ותעסוקה.
יום שלישי – מדד המחירים ליצרן.
יום רביעי –מלאי נפט, החלטת ריבית.
הסקירה נכתבה באדיבות FXGRAPH תוכנה לניתוח טכני.