שבוע טוב חברים, אז מה היה לנו השבוע?
בארה"ב: המדדים עלו השבוע בחדות וזאת למרות החששות מהשפעת הטלת המכסים על יבוא הפלדה לארה"ב. כצפוי מטרת המכסים הייתה החלשת סין דרך הטלת המכסים על יבוא הפלדה מסין ומתן פטור למדינות השכנות(מקסיקו וקנדה). כמו כן, יבוא הפלדה אינו נעשה בהיקף גדול בהשוואה לחשבון השוטף של ארה"ב, אך עדיין הוא כן צפוי לקבוע רף מינימום למחיר הפלדה באזור הסחר של ארה"ב ובכך הטלת המכסים אכן עוזרת ליצרניות המקומיות.
הריבית ג'מבו(הריבית על המשכנתאות) קפצה השבוע לאזור ה-4.6%, כאשר ריבית זו הגיע כבר ל-4.9% ביולי 2013 זאת גם הייתה הרמה המקסימלית שלה ב-5 שנים האחרונות.לדעתי זאת לא הפתעה גדולה, שכן צפי לעלייה באינפלציה צריך להיות מתומחר בריבית גבוהה יותר על כל נכס/התחייבות. ההשפעות של עלייה בריבית הנ"ל היא כמובן על הדולר ועל שוק הדיור בארה"ב, אך כמות מכירת הבתים החדשים(חודשי) בארה"ב עדיין נמוכה מהממוצע הארוך טווח(800 אלף), כך שלא צפויה השפעה מהותית על שוק הדיור בארה"ב כעת.
שוק התעסוקה – השינוי במספר המועסקים הציג תוצאה של יותר מפי 1.5 מהצפי וזאת בזמן שהשכר לשעה יורד ובכך החששות מאינפלציה צפויות להתמתן מעט בטווח הקצר.
בזירה המקומית:
חברות האופנה בבורסה המקומית נענשות חזק בעקבות הצפי להאטה בפעילות לאור סגירת סניפים ופשיטות רגל חדשות בענף. כאשר בשונה מהסיבוב הקודם שהיה במניות האופנה, הפעם גם חברות הקניונים הצטרפו לירידות. קסטרו ופוקס ירדו מתחילת השנה כ-25% ו-28% בהתאמה, בהשוואה למניות הקניונים עזריאלי, מליסרון וביג שירדו כ-15% ,12% ו-8.3% מתחילת השנה. מניות האופנה נסחרות כיום במכפיל רווח שנמצא סביב ה-10 שהינו יחסית נמוך ביחס לממוצע ב-5 שנים האחרונות. עד סוף החודש הדוחות של חברות האופנה ישחררו לציבור ואז נוכל לראות האם השוק תמחר נכון את המצב הנוכחי של החברות האלה, להזכירכם מצב דומה ארע לפני כ-3 שנים~.
התהליך שהתחום הנ"ל עובר כעת מכיל כשלושה שלבים, הראשון הוא ירידה בפדיון שפוגע בעיקר בחברות האופנה עצמם אך גם בקניונים. השני הוא סגירת חנויות לא כדאיות שלב זה פוגע בעיקר בחברות הקניונים ומטיב תפעולית עם חברות האופנה. השלב השלישי הוא מיזוגים ורכישות, קשה להעריך אילו חברות עדיין לא נמצאות בקונצרנים של פוקס וקסטרו מלבד הגדולות(זארה, M&H) כך שהשלב הנ"ל פחות רלוונטי להערכתי. התוצאה הסופית של כלל השלבים הללו במצב הנוכחי הוא פגיעה ישירה בכמות שטחי המסחר שמניבים לחברות הנדלן הענקיות הכנסות. לכן אני מעריך שמלבד המניות, האגחים של אותם חברות נסחרים בתשואה יחסית נמוכה בהשוואה לסיכונים הגלומים בהן כיום וזאת בהתחשבות בסביבת החוב הכללית בשוק.
לסיכום שבועי:
מדד המעוף ירד השבוע 1.28%, תעודת הסלSPY על מדד האס.אנד.פי 500 עלתה 3.64%.
הויקס חזר שוב לטווח הממוצע שלו, כאשר הוא ירד מתחת לרמת ה-16 השבוע. להערכתי כל עוד המדד הנ"ל נמצא מתחת לאזור ה-16 שווקי המניות לא יכנסו לפאניקה. בנוסף לתנועה בויקס הדינמיקה בין הנכסים הסחירים חזרה להיות נורמלית, לכן הסיכוי שהשווקים יחזרו למגמה עולה בתנודתיות נמוכה יותר גדלה.
סיכויי עליית הריבית ליותר מ-2 עליות במהלך השנה ירדו מעט במהלך השבוע האחרון, אני מעריך שזה בעקבות נתוני התעסוקה ועלייה בצפי לגידול בתמ"ג בארה"ב.
לינקים שימושיים בתקופת הדוחות.
ארה"ב: תאריכי דוחות לפי סימול.
ישראל : תאריכי דוחות.
נתונים צפויים:
בישראל:
יום ראשון – תמ"ג(רבעוני)
יום חמישי – מדד המחירים לצרכן.
בארה"ב:
יום שלישי– מדד המחירים לצרכן.
יום רביעי – מדד המחירים ליצרן, מכירות קמעונאיות, מלאי נפט.
יום חמישי – מדד הייצור הפד של פילדלפיה
יום שישי – אישורי בנייה, סקר מחזור משרות פתוחות ותעסוקה.
בברכה,
אייל אמזלג
הסקירה השבועית נכתבה באדיבות FXGRPAH התוכנה הטובה ביותר לניתוח טכני