שבוע טוב חברים, אז מה היה לנו השבוע?
בארה"ב: עולים במדרגות יורדים במעלית, המדדים בארה"ב ירדו השבוע דיי בחדות. חלק נכבד מהחברות מתוך מדד הדאו ג'ונס דיווחו כבר ומכפיל הרווח כרגע גבוה רק בכ-10% לעומת שנה שעברה, כך שהחברות הציגו ביצועים דיי טובים מבחינת הציפיות הכלליות בשוק.
לאחר הכרזת הריבית ברביעי, התנודתיות בשווקים עלתה יחד עם הדולר אנידקס, וזאת לאור הציפייה להמשך הצמצום המונטרי(עליית ריבית) שהפד החל. לאחרונה המחזוריות במהלכים העולים של הדולר לא מחזיקים יותר מידי(מגמה יורדת), אך להבדיל מפעמים קודמות השוק הגיב דיי בחדות לתנודה בדולר, לכן זה עלול להצביע/לגרום לסוג של טריגר לתיקון טכני בשווקים.
בזירה המקומית:
אחוז האבטלה בישראל ירד ל-4%, נתון מרשים אך הוא עדיין לא מתבטא באינפלציה בישראל.
תעשיית קרנות הנאמנות גייסה מתחילת השנה לא מעט כסף, וזאת ככל הנראה לאור עליות בשווקים. הגיוסים המדוברים מתבטאים היטב בשוק, כאשר שוק האגח נמצא במיקום חריג ואף מדדי המניות בישראל החלו להניע מהלך בהשוואה לתנועה האפסית שחלקם עשו בשנת 2017.
לסיכום שבועי:
מדד המעוף ירד השבוע 0.18%, תעודת הסלSPY על מדד האס.אנד.פי 500 ירדה 3.88%.
הירידות בשווקי המניות הגיעו בתזמון נוח לעונת הדוחות, כאשר התנודתיות במניות גבוהה לכן התזוזה שנראתה היא לא בהכרח חריגה לגמרי. לא מעט נכסים חשובים לניתוח כמו אגח ממשלתי, אגח זבל, צפיות אינפלציה, דולר אינדקס, סחורות הגיעו בשבוע אחד לאזורי קיצון והמשכיות של התנועה שהחלה השבוע עלולה להעיד על מימוש גדול יותר שיחל, מנגד פול באק בשבוע הקרוב עשוי להעיד על זה שהחזרה לשגרה תהיה מהירה.
עונת הדוחות בארה"ב התחילה, שוב אני מזכיר ראוי לשמור על זהירות גבוהה במיוחד בחברות אשר מתמקדות בסחורות בעקבות עליות שנובעות מרביתן מתנועות מאקרו שלא בהכרח יקבלו ביטוי בתוצאות הכספיות.
לינקים שימושיים בתקופת הדוחות.
ארה"ב: תאריכי דוחות לפי סימול.
ישראל : תאריכי דוחות.
נתונים צפויים:
בישראל:
יום רביעי – שיעור אבטלה.
בארה"ב:
יום שני – מדד ה-ISM במגזר הלא יצרני.
יום שלישי – סקר מחזור משרות פתוחות ותעסוקה.
יום רביעי – מלאי נפט.
הסקירה נכתבה באדיבות FXGRAPH התוכנה הטובה ביותר לניתוח טכני.