שבוע טוב חברים, אז מה היה לנו השבוע?
בעולם: שוק התעסוקה בארה"ב ממשיך להציג נתונים טובים ובכך מעלה את הציפיות מהכלכלה הריאלית בנוסף להפחתת המיסים. מלחמת הסחר – ארה"ב הטילה מכסים על יבוא מתכות אל מול קנדה, אירופה ומקסיקו במקביל גוש האירו הטיל מכסים בגודל זהה, חברות הברזל הגיבו בעליות לנושא זה.
התמ"ג בארה"ב לרבעון הראשון של 2018 הראה צמיחה שנתית של 2.2%, כאשר הצפיות לצמיחה ברבעון שני עלו בהשוואה לשבוע שעבר, כתוצאה מדדי רכש חזקים ברבעון השני.
אני לא מאורע בפוליטיקה האירופאית, אך לבינתיים נראה שהלחץ סביב היציאה מגוש האירו של ספרד ואיטליה בעקבות הבחירות, ירד. לכן הלחץ שהיה על מניות הבנקים האירופאים כתוצאה מכך ומהתחזקות הדולר, צפוי לרדת, במידה והדולר לא יעלה במהירות.
בזירה המקומית:
שוק האגח הממשלתי התאושש השבוע יחד עם שוק האגח בארה"ב, כאשר גם בישראל התשואה ירדה. לעומת זאת מניות הנדלן נשארו מאוחר, כאשר מדד הנדלן עלה רק 1%, אל מול ת"א 90 שעלה 1.4% והאגח השקלי(0142) שעלה 1.3%. החולשה במניות הנדלן בבורסה המקומית ככל הנראה נובעת מחשיפה אל מטבעות שאינן שקל או דולר במרבית הנכסים.
מניות הסלולר ממשיכות להתייצב לאחרונה וזאת למרות ההרגשה שהתחרות בשוק נמצאת בשיא, ככל הנראה השוק מתמחר תוצאות טובות יותר בעתיד בהתבסס על התוצאות של הרבעון הראשון של פרטנר.
לסיכום שבועי:
מדד המעוף נסגר ללא שינוי, תעודת הסלSPY על מדד האס.אנד.פי 500 עלתה 0.3%.
צפון קוריאה – הפגישה הצפויה תתקיים כמתוכנן ב-12 ביוני, כאשר השווקים מאוד אופטימיים לקראת המאורע. חשוב לציין שנשיאי ארה"ב נוספים נפגשו עם קודמיו של קים ג'ונג-און ודבר לא הושג. אך אולי טראמפ כן יהיה זה שיפתח את צפון קוריאה לעולם, אין לדעת. המשבר בשווקים המתעוררים עשוי להמשיך להשפיע על השווקים ואף ענף הפיננסים, לכן חשוב להמשיך לעקוב אחר הדולר וההחלטות הכלכליות ברוסיה/ארגנטינה/ברזיל וכו..
לינקים שימושיים בתקופת הדוחות.
ארה"ב: תאריכי דוחות לפי סימול.
ישראל : תאריכי דוחות.
נתונים צפויים:
בארה"ב:
יום שלישי – מדד ה-ISM במגזר הלא-יצרני.
יום רביעי – מלאי נפט.
בברכה,
אייל אמזלג