שבוע טוב חברים, אז מה היה לנו השבוע?
בארה"ב: מלחמת הסחר נהייתה מתונה יותר השבוע, כאשר הבית הלבן הציע פשרה לסינים. לכן הצפי להסכמה וסיום הפינג פונג בין ארה"ב לסין קרוב יותר מתמיד.
התמ"ג לרבעון הראשון בארה"ב הציג קריאה נמוכה יותר מהצפי, כאשר האשמה העיקרית היא מלחמת הסחר שמנעה עסקאות בעקבות אי הוודאות. למרות זאת, לדעתי הקריאה הייתה צריכה להיות לפחות בצפי ולא מתחתיו. הסיבה לכך היא שהקלות המס של טראמפ צפויות להיות מנוצלות ע"י החברות עד ולכן הגידול בהשקעות אמור להיות לפחות עד לסוף 2018 בתוצר, לכן אני מעריך שהצמיחה בארה"ב תהיה גבוהה מהממוצע. הנתון החלש הוא ללא ספק שלילי לצמיחה במיוחד כאשר האינפלציה מקפצת קצת מעל היעד של הפד.
באירופה: הECB הודיע השבוע שהוא יאמץ גישה של הארכת המח"מ בתיק האגח שלו לאחר שיפסיק להגדיל את המאזן ע"י רכישת האגחים. הסיבה לכך היא לתמוך באגחים הארוכים יותר לצורך שמירה על עקום ריביות שדומה יותר לתקופה של הקלה מוניטרית(בדומה לעכשיו באירופה). מהלך זה צפוי להוריד את הסיכונים שצוינו בשבוע שעבר בנוגע לספרד, איטליה, יוון וכו..
לסיכום שבועי:
מדד המעוף ירד 0.89%, תעודת הסלSPY על מדד האס.אנד.פי 500 ירד 0.86%.
השווקים נמצאים נקודת קיצון בהסתכלות כללית על כלל הנכסים החשובים. להערכתי הפוקוס בשבועיים הקרובים יהיה על סקטור הפיננסים ועל התשואה של אג"ח ארה"ב. במידה ונראה עלייה בתשואות ובסקטור הפיננסים ביחד, שווקי המניות לא צפויים להגיב בתנודתיות גבוהה או בירידות חדות. מנגד, במידה ונראה ירידה בדולר וירידה בתשואות, אני מעריך שענף הפיננסים עשוי לגרור את השווקים עוד גל למטה, אלא עם החולשה בנאסדק תיגמר. הניתוח הנ"ל מתבסס בעיקר על מה שהתרחש השבוע עם הצמיחה, אינפלציה והדולר בארה"ב אל מול התנודה החדה במדד הדקס.
לינקים שימושיים בתקופת הדוחות.
ארה"ב: תאריכי דוחות לפי סימול.
ישראל : תאריכי דוחות.
נתונים צפויים:
בארה"ב:
יום שני – מדד ISM במגזר הייצור.
יום שלישי – יום מסחר מקוצר(עד 20:00).
יום רביעי – אין מסחר(יום העצמאות הרביעי ביולי).
יום חמישי – מדד התעסוקה של ADP, מדד ISM במגזר הלא-יצרני, מלאי נפט, פרסום הפרוטוקול של הפד.
יום שישי – נתוני תעסוקה.