שבוע טוב חברים יקרים, אז מה היה לנו השבוע?
בארה"ב: השבוע ג'נט ילן נאמה, בנאום נאמר שהפד הופתע מהתנודתיות בשווקים ומחוזקו של הדולר ולכן מצב של ריבית שלילית בארה"ב הינו אפשרות. כל ההתנהלות של הפד לאחרונה מאוד מוזרה הדעה שלהם על הכלכלה משתנה משבוע לשבוע, כאשר עובדתית לכלכלות העולם לוקח חודשים אם לא שנים להגיב לפעולות של הבנקים המרכזיים מבצעים.
באירופה: השבוע עלו חששות שדויטשה בנק עלול להחמיץ את תשלום הקופון על אגח מסוג (coco). כתוצאה מכך כל סקטור הבנקים באירופה וגם בכלל העולם הגיב בירידות שערים חדות.
נראה שהחששות הללו פגו לעת עתה, בעקבות הודעה על כך שהבנק מתכנן לרכוש חלק מהחוב שלו בשוק בהיקף של 5.4 מיליארד דולר.
בזירה המקומית: בתחילת סוף השבוע, סיטי בנק החליט כנראה שהוא מעוניין "להתמקד" בשוק המקומי שלנו. סיטי בנק פרסם הצהרה שמופצת לכל אתרי התקשורת הכלכלית בישראל על כך שבנק ישראל יהיה חייב לנקוט בריבית שלילית בתוך שלושה חודשים. ההסבר שלהם לכך הוא פספוס מתמשך ביעדי האינפלציה. יעדי האינפלציה מפוספסים כבר שנתיים והריבית הינה ברמת הנוכחית כבר כמעט שנה(11 חודשים).
להערכתי, עד שארה"ב לא תנקוט בריבית שלילית בנק ישראל ימתין בעניין הריבית.
מהליכים כאלה כפי שסיטי בנק ביצע ראינו בעבר לא מעט פעמים(גם ע"י הם וגם ע"י גורמים אחרים) תמיד זה מתרחש באותה התבנית. התבנית – פרסום ביום חמישי לאחר סיום המסחר או בשלב הנעילה של חמישי והפרסום מתבצע בכלל אתרי החדשות במקביל(הבדל של שעה+-).
אני מעריך שזה ישפיע לחיוב על השוק המקומי במיוחד בשני ימי המסחר הקרובים, בעקבות העבודה שלא יתקיים מסחר בארה"ב ביום שני הקרוב, אז לא תהיה אפשרות לשוק להגיב לאירועים חיצוניים.
יצא להם טוב אה?
לסיכום שבועי:
מדד המעוף ירד השבוע 4.9% מדד האס.אנד.פי 500 ירד 0.81%.
השבוע נחשפנו למצב שבו השוק אינו מאמין באחד הבנקים הגדולים בעולם וכתוצאה מכך ראינו ירידות חדות בשוק ובמיוחד בסקטור הבנקאות. יום לאחר מכן בנאום של יו"ר הפד נאמר שריבית שלילית היא אפשרות. אני מעריך שהתנהלות ההזויה הזאת מצד הפד היא כתוצאה מכך שהציבור לא חשוף לתמונה המלאה של המתחרש או שצפוי להתרחש בשווקים(כלומר מסתירים משהו מהציבור).
לינקים שימושיים בתקופת הדוחות.
ישראל: תאריכי דוחות לשבוע הקרוב.
ארה"ב: תאריכי דוחות לפי סימול.
נתונים צפויים:
בארה"ב:
יום שני – לא יתקיים מסחר.
יום רביעי – אישורי בנייה.
יום חמישי – מלאי נפט, מדד היצור(פילדלפיה).
יום שישי – מדדי מחירים.
סין:
יום שני – יבוא/יצוא, מאזן מסחרי.
יום חמישי – מדד המחירים לצרכן.
בברכת מסחר פורה,
אייל אמזלג
מלווה תכנית הזהב 2016
הכתבה נכתבה באמצעות תוכנת ניתוח טכני fxgraph