מחזורי מסחר בניתוח טכני
מחזורי המסחר הם אחד מהכלים המרכזיים בהם נעזרים סוחרים ומשקיעים בביצוע ניתוח טכני, כמידע משלים לזה המתקבל מהתבנית הגרפית. מחזור המסחר הוא היקף העסקאות – במונחים של מספר יחידות שהחליפו ידיים – שנעשו בנייר הערך במהלך התקופה. באופן טבעי, עלייה במחזור המסחר מצביעה על כך ש"הכסף הגדול" – קרנות נאמנות, קרנות גידור, בנקים וכדומה – משתתפים במסחר, ואילו מחזורי מסחר נמוכים מצביעים על כך שהגופים הגדולים לא מגלים עניין בנייר הערך.
מחזורי מסחר בעליות לעומת ירידות
כאשר מנתח טכני בוחן גרף והוא מבחין בכך שבעת עליות מחזורי המסחר גבוהים יותר מאשר בירידות (בלי קשר לטווחי הזמן שהוא בוחן), הוא מסיק שהגופים המוסדיים הגדולים משתתפים בקניות, והדבר נותן חיזוק להמשך העליות. ולהפך, כאשר המנתח הטכני מבחין שבעת ירידות מחיר מחזורי המסחר גבוהים יותר מאשר בעליות, הוא מסיק שהכסף הגדול משתתף במכירות ולכן הסיכוי להמשך הירידות גבוה יותר.
מחזורי מסחר בפריצות
כאשר נייר ערך משלים תבנית של פריצה, אם הפריצה מלווה במחזורי מסחר גדולים יותר מהממוצע הדבר מגדיל את אמינות התבנית. מחזורי המסחר הגדולים בעת הפריצה מצביעים על כך שיש עניין רב בנייר הערך, ולכן הסיכוי שלפריצה תהיה המשכיות שתביא לרווחים גבוה יותר. פריצה שאינה מלווה במחזורי מסחר עולים תתגלה, לעתים קרובות, כפריצת שווא, כלומר, מחיר נייר הערך יפרוץ במעט את קו ההתנגדות ואז יחזור לרדת (או לעלות – לפי הכיוון שבו נעשתה הפריצה) ויביא להפסד.
חברת MOBI בשני המקרים בהם היה נר פריצה מלווה במחזור מסחר גבוה מהממוצע המניה המשיכה לעלות לאורך זמן.
מחזורי מסחר = סחירות
באופן טבעי, סוחרים ומשקיעים מעוניינים שניירות הערך בהם הם פעילים יהיו סחירים כך שיוכלו לרכוש ולמכור את כל הכמות הדרושה להם במהירות ובלי להשפיע על המחיר של הנייר. לכן, על-פי-רוב, סוחרי יום יעדיפו לסחור במניות שמחזור המסחר היומי בהן עולה על חצי מיליון מניות. משקיעים לטווחים ארוכים יותר עשויים להסתפק במחזורי מסחר נמוכים יותר.
חשוב לזכור שאמינותן של התבניות הטכניות תלויה בכך שבנייר הערך יהיה מחזור מסחר מספיק גדול. מחזור מסחר נמוך מקל על בעלי עניין שונים לבצע מניפולציות על מחיר נייר הערך והדבר פוגם ביעילות הניתוח הטכני.
מחזורי המסחר הם חלק בלתי נפרד מניתוח טכני, והם מספקים מידע משלים רב ערך למחירים המוצגים בגרף.
כידוע – מחזורי מסחר ישנם בתעודות סל,מדדים ומניות אך לא ב – קרנות נאמנות. וזאת משום שהקרן אינה חושפת ברמה היומית את אופן השקעותיה במניות. וכן הקרן אינה נוטה למכור ולמכור את נכסיה ברמה היומית, כך שמחזורי המסחר על קרנות נאמנות הוא מושג שיכול להטעות את ציבור המשקיעים.